Contoh Defect by Khairul Aswad

Post by Khairul Aswad untuk dijadikan reference anda 🙂

  1. RUANG TAMU TINGKAP TIDAK BOLEH TUTUP RAPAT FRAME TINGKAP BENGKOK
  2. RUANG TAMU: SALURAN TANGKI TIDAK DI COVER & TIDAK DI CAT DENGAN SEMPURNA.
  3. RUANG TAMU: RETAKAN DI DINDING
  4. RUANG TAMU: SYILING DI RUANG TAMU TIDAK KEMAS
  5. RUANG TAMU: TERDAPAT KESAN SIMEN DI BAHAGIAN DINDING BAWAH TINGKAP. MINTA DI CAT SEMULA
  6. RUANG TAMU: CAT DI BAHAGIAN BAWAH DINDING TIDAK KEMAS
  7. BILIK UTAMA: TOMBOL PINTU BILIK KEMEK
  8. BILIK UTAMA: FRAME TINGKAP BILIK BENGKOK
  9. BILIK UTAMA: SYILING BILIK TIDAK KEMAS & BOCOR & WARNA CAT ROSAK
  10. BILIK TENGAH: TINGKAP TIDAK BOLEH DIBUKA SEPENUHNYA & TERDAPAT BILAH CERMIN TERCABUT
  11. BILIK TENGAH: SYILING BILIK TIDAK KEMAS

7 Replies to “Contoh Defect by Khairul Aswad”

  1. tq..bleh dijadikan panduan…sy pun hari tu just tgk gitu-gitu je rumah coz gelap..pasni nak pi check bebetullah…

  2. saya ambil kunci 22 dec terus check rumah. memang banyak yang defect – kunci main door x fungsi, kepala paip x ada, dinding retak dll. terus buat aduan hari yang samatapi hingga hari ini x dibaiki… ape cer?

    1. cerita lame gak…kene gegar siap buat ala2 ugutan pon masih tak berape nak jalan gak.diorg ni mmg HAMPEH!!! nk kene tarik telinga sampai depan umah agaknye baru diorg buat kot???

  3. Block 17 semalam de pencuri masuk, barang2 beharga dlm rumah sebab management tidak pasang grill dekat tangki air… so pencuri pun boleh masuk…. hari ni sye nk pegi balai n report kat management.. klu management x ambil tindakan sye nk jumpe MBSA.

  4. ada sesapa yang dah jual unit sendiri?
    saya rasa saya nak jual unit saya. siapa2 tahu market value sekarang?

  5. krishna : pencuri masuk dr tingkat atas la yer? rumah sy last yr pun kena tp pencuri masuk ikut pintu depan, semua kunci dia bukak, brg kemas n duit sahaja yg diambil. masa tu baru pindah dan penghuni belum ramai. oleh itu kita kena berhati – hati.

    1. rasenye meh la kite ujudkan komuniti/rukun tetangga tuk tolong jaga keselamatan tempat kite.sekarang ni surau dah mula kumpul jemaah, bermula dari situ gak la kite ramaikan penduduk dan buat mesyuarat tuk ujudkan komuniti/RT…tak kira apa bangsa demi menjaga keselamatan penduduk setempat.DO kan ada 18 blok, sekurang2nya 1 blok bleh hantar 20 urg pon dah cukup.lagi ramai yang terlibat lagi baik.selaga penerangan kita bleh panggil Pegawai dari Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional Negeri Selangor tuk bagi penerangan camne nak ujudkan/urus RT ni…

Comments are closed.