Gallery Disember 2010

Entry update with new gallery.. wall of fame defect2 yg dikenal pasti oleh warga DO. Ramai yg panas hati dengan kerja2 yg dilaksanakan oleh developer ni…. bayar mahal tapi quality cam buat perumahan kos rendah. Sib baik lah aku bukan kaki politics.. idak mau terbakar website ni ngan ayat2 maki yg sopan 😛

Disember 2010

6 Replies to “Gallery Disember 2010”

    1. terkejut aku pg ni bile sampai satu umah berbau busuk.gi kat dapur rupernye air dari toilet umah atas tak lepas kebawah sebab main drain tersumbat.rasenye dari umah bawah dah start sumbat.apalagi bertakung la segala air kumbahan kt yard & toilet sebelah dapur.segera la aku panjat maintainent office nak bagitau/report..sekali ari ahad diorg tak keje la plak…!!geram punyer pasal aku try la segala ilmu didada tuk menyelesaikan masaalah yang aku hadapi dengan ‘membelocok’ semua lubang2 keluar air.datang bini aku dengan selambe dicucuknyer lubang kuar air ngan kayu penyapu…kononnye mungkin ada pasir atau batu menghalang laluan tuh…sekali “BUSHHHH” semua air mengalir dengan lancarnye ….pergh lega …tetiba dengar bunyi air melimpah kelantai umah bawah..alamak..!!tengok2 end cap drain sudah pecah la pulak….nasib baik lum ada org duduk lagi umah tuh..nampak gayanya sok aje la aku report kat maint.off…..kepada pemilik umah bawah aku mintak maap banyak2.klu tak jadi camtu mungkin hidung aku sekeluarga yang terpaksa disumbat…!!!ape2 pon aku tetap akan paksa diorg datang repair main pipe sumbat tu.klu tidak sampai bila???? 🙁

  1. Nak tanya pemilik2 rumah kat D.O nie sapa2 yang dah menuntut duit L.A.D dari pemaju… Ada tak sapa yang dah terima duitnya… Dengarnya kalau nak mintak kena pegi ofis kat PJ. Apasal lorat sesangat tu…

  2. mmg kena g opis dia kt mutiara damansara…
    kalo nk tau, aku hantar LAD n jumpa PIC ni bulan january 2010..sampai skrg x dpt2

  3. betuk ker kalau kita dah hantar notis defect kt developer pastu diorang tak datang repair dalam masa 14 hari selepas tarikh notis kita boleh hantar notis sekali lagi dengan quotation (kita upah orang tuk buat semua defect yang diorang tak selesaikan) pastu claim kat management DO??? tapi aku ada baca dalam SMP diorang kene selesaikan dalam tempoh 60 hari…
    sesiapa tau bleh la konsi sesama kita…

  4. i bru jer submit LAD on 6.1.11. klau u all tk dpt lgi.. i punyer gerenti super lambat lerrr… hhrrmm… time diorg mau mntk duit, mmg tk nyempat!!! bila mau pulangkn duit, liattt!!!

Comments are closed.