Hangat Hangin Hangit

Recently we move to new Facebook Group with new features. Comparison FB lama n baru leh click sini. Sambutan amat menggalakkan. Thanks you all sbb menerima perubahan ini selaras ngan halatuju FB (apsal ayat aku macam talbloid news je ni haha.. kita kasi test.. huduh sangat or reader leh terima hehe)

Hangat

Apa yang hangat? Pada yang suka dapat update2 news ala2 gossip artis tu mari lah join FB Group baru DO ni. Bulan lepas OCTOBER 2010, dalam fb group memula infor mengatakan Phase 2 and Phase 3 akan disekalikan and ada orang call DO yang they all sedang prepare surat penyerahan kunci expected bulan NOVEMBER ni.

Hangat

Hangin

Tapi last week juga kita dapat berita yg Phase 3 meter air pun tak pasang lagi..so mean kemungkinan Phase 3 akan delay lagi. Dan lagi kes Buyer Get Buyer (BGB).. yg maybe ramai kene trick/scam or takdapat claim.

Hangin

Hangit

So apa yg dah jadi hangit skrg? Latest hangit lom confirm lagik.. desas desus mengatakan skrg DO under mgmt baru. Harap2 tak la hangit sangat… sbb kita dah sangap nunggu  setahun dah.. 🙁

8 Replies to “Hangat Hangin Hangit”

  1. Siot!!! Management baru!!! Hampeh.. mesti dia org akan kata
    1. Ehh tak tau laaa,,, tu management lama punya hal..
    2. Err kita check dulu sbb kita baru take over account.. lepas tu lapan tahun sbb document x jumpa-jumpa
    3. Awak x leh marah kite sebab kita take-over jer

    Itu semua taktic corporate. … set company.. kasi porak peranda… rebrand.. so kira kosong2 la… Ala.. macam…. lesen bas kena tarik la.. esok2 dia cat balik bas tu kaler lain… apply lesen baru.. operate balik… Sbb company boleh suke2 declare bankrupt.. pastu buka balik.,. basically legal action nak ambek susah sbb compeny dah tukar

    Terror jugak dia org nih

    1. yup aku ada dengar dari orang cerita camgini.. part of tactic and prolong many cases … btw dah ada rakan2 kita dah dapat surat serah kunci block 10 15 n 16.. yg lain2 masih menunggu..

  2. salam semua…Alhamdulilah..smlm surat sampai untuk ambil kunci..aku beli blok 7….isnin depan temujanji ambil kunci…sykur..syukur…

  3. Saya pun dah dapat surat hari ini… kena bayar untuk deposit air, api, maintenance, cukai pintu dan insuran RM1,059.70… Lega rasanya sekarang… Alhamdulillah…

  4. saya pon baru dapat surat hari ni, belok 14-78-1B, Bank RHB, total RM983.10 no late charges, cume kne bayar, Depo Syabas RM130,Depo Electric RM260, maintenance Invoice RM350 ?? Insurans premium RM159, Assessment Invoice RM37.35, Quit Rent RM 10.85, dengan Sinking Fund Invoice RM35 ??

  5. Aku kena 2k lebih. Alasan developer kasi bank lambat bayar. Aku call bank.. bank kate ridiculos (excuse spelling) excuse. Call balik developer.. tetiba boleh kasi discount sampai 70%. WTH??? Apsal x 100%. So maknanya 1K tu developer sengaja buat. Mungkin dia org sangap nak 5 bulan bonus kot. BTW aku akan bayar dulu ape benda yg aku patut bayar. Yg 1K tu aku malas nak layan. Kalau dia nak hold kunci.. go ahead.. aku settle cara lain. Malang la pulak jadi nya.

  6. kn,
    maksudnya developer bagi diskaun utk late payment tu 70% ka????
    sy pn kena rm1k++ utk late payment tu…

  7. Salam pada semua pembeli di Do. Kepada yang berminat untuk menyewakan rumah , office unit & kedai boleh lah hubungi saya di talian 013-2062793. Saya dari Fadzilah & Fikri Sdn. Bhd. At this moment saya menawarkan rental rumah pada harga RM900, office unit Rm1200& kedai Rm4500( ikut keadaan)

    Yang confirm sekarang ni saya dah ada ready tenant dari Panasonic Sek20 . mereka perlukan dalam 15 unit apartment or office unit sebagai hostel. kepada mereka yang berminat untuk menyewakan unit rumah or office dengan cepat, boleh menghubungi saya.

    Terima kasih.

Comments are closed.