18 Replies to “June 2010: Jalan-jalan Dataran Otomobil”

  1. agreement dh tamat 3 tahun mei lepas… kunci x dapat2 lg… apa nak buat.. loan gomen lak tu… bayar je la tiap bulan…. cam na nak kontek mr walia ni?????

    1. aah, lambat lagi la, bulan 9 pon paling cepat rasanye
      saya pon fasa 3 blok 14.. dah berkurun tunggu jugak….

      1. masni ~ zabuza

        akunyer blok 7 jer… xtau fasa brapa… sblom posa ni ingat nk bawa stering lock aku masuk opis magna ni la…

        1. salam,
          ko blok 7 saja?
          tu bkn fasa 1 ke?

          ko nyer S&P dh lepas 3 thn kan?
          dh potong loan gov ke?
          sepatutnya after dpt kunci, pehtu lepas sain pebenda2 surat tu
          baru release info to Perumahan, then lepas 6 bulan lbh kurang lepas tu baru perumahan akn potong loan kerajaan..
          ko ni baik repot ke kpkt
          sian byr bulan2 tp rumah kunci tak dpt pun lagi

          p/s: klu nak bwk stereng lock pi opis magna tu..
          jgn lupa ajak aku sekali yer
          aku pun nak hangin gak ni…
          agremnt aku akn tamat 3thn mei thn depan huhuhu…

          1. masni……

            SnP dh lebih 3 tahun pun… loan gov lain sikit.. cukup 18 bulan dari sign SnP trus
            potong, potong, potong….. siap ke tak tetap potong, potong, potong.. aku dh kol KPKT
            dia kata kalo terbengkalai truk baru leh dia kuar surat to perumahan… ini cuma x dapat CF jer.. lg pun loan x abih release lg…

            xper… magna tu ckp leh dapat bulan 10 ni… x dapat jgk mmg hangin berapi la…huhuhuuuu

  2. tula pasal…
    condo aku kat tropic d’sara wlaupun bru 2 thn beli tp dah siap dapat kunci dah…
    nyesal lak aku beli property ngn developer Magna Prima ni…
    sket punyer slow…!
    aku xrasa sbb CF jek ni..
    msti ade problem lain nie… cehhh!

  3. akunyer blok 7… x tau fasa brapa… mmg nyesal beli… bulan2 potong jgk… cam na nak wat tak tau

  4. Aku pon rasa ada problem lain. Hampeh.. kedai kat sebelah tuh dah boleh masuk.. apartment belakang mydin pon dah boleh duduk.. buat lambat lagi dari aprtment neh.. pulak tu.. empire yg buat lambat pon dah open for business. Hampeh.. Kalau la ada rule dari govement x siap boleh cancell loan dan lain2.. dah lama aku isi borang.. BTW.. sesapa nak aku undi next PRU13.. kalau boleh settle masalah aku.. aku undi. Nak report KTKT, tribunal penguna ke, kerajaan Selangor ke.. at the end,, apa yg kita dapat? Loan tetap kena service kan. Punya la banyak projeck terbengkalai kat selangor,, KPKT/Kerajaan Dulu/Kerajaan Sekarang x boleh settle pon.. Buat bazir Kilobyte data jer hantar komplen.

  5. ada sorang member kat DO nih, yg keje dgn MBSA.. mungkin kene tunggu dia update la kalau ada ape2 maklumat pasal DO nih yg lambat gila…

  6. arbie..:- blok 7 tu fasa 2,

    blok 1-6 ( fasa 1)-rase2nye..dh dapt kunci..
    fasa 2 & seterusnya bila nk dapt..duit bln2 bayor..

    p/s:- aku igt nk report kat aduan rakyat@ karamsingh walia ,TV3,,( kita main kasar skit)..
    biar kita tahu skit apa masalah antara MBSA,PKNS & developer..harap dpt support dr korang smua………..

    sapa2 ada no. aduan rakyat..huhuhu

  7. As far as I concern, CF can be obtained through External Private Architect, not necessary MBSA… I think there must other issues…. actually I work at Kementerian Perumahan & Kerajaan tempatan.

  8. jom repot dan mintak nasihat kpkt jom…

    Setiausaha
    Tribunal Tuntutan Pembeli Rumah
    Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan
    Aras 2, Blok B Selatan
    Pusat Bandar Damansara, Peti Surat 12579
    50782 Kuala Lumpur.

    No. Telefon : 2092 4488 (Hotline), 03-2099 8405, 03-2099 8402
    No. Fax : 03-20934776, 03-2095 9309
    E-mail : tribunal@kpkt.gov.my
    Sila hantarkan SMS untuk sebarang aduan atau pertanyaan berkaitan TTPR ke 36828

  9. aku call opis DO td
    dia ckp diorg tgh berusaha utk siapkan semua proses serah kunci
    diorg target dlm bulan 9 ni nk setelkan semua utk fasa 2 & 3 sekali
    katanya api dh masuk
    cuma air belum ada lg

    ntahla..taktau la..jgn janji tgl janji lg sudahhhh

    1. salam utk semua bakal penghuni Dataran Otomobil,bila dah dapat kunci jgn risau pasal nak hantar anak ke taska, kerna kami di block 6 ada menyediakan pusat jagaan kanak2 kelip-kelip house, betul2 di belakang Public Bank, dah mula beroperasi pada bulan awal bulan June, sekarang dah ada 4 orang, jadi yg berminat boleh hubungi Puan Natasha 014 3250760.

  10. Assalam….muslimim dan muslimat penghuni Dataran Automobil Shah Alam. Teman ada jugak belikan rumah blok 8, last day teman lawati dataran pada September 2009. Teman jupa staf office tu katanya CF akan d serah pada Januari 2010 bersama CF supermarket. Encik tunggulah Januari nanti. Tunggu punya tunggu sampai la ni apa CF pun tak nampak. Loan bank kena bayar banyak tu, nak sewakan tak boleh. Fikir-fikir sekali nak jual balik, fikir dua kali rasa rugi pulak.
    Kau orang kalau ada apa apa perkembangan tu emailkanlah kepada saya, teman ni duduk di Ipoh. Tengok dalam internet macam dah siap semuanya. Ape masalahnye ye?

    Sekian,

    Zimil Azlan
    jimmy_yaty@yahoo.com.my

Comments are closed.