Homedec 2010 Kuala Lumpur

HOMEDEC is the platform that provides various solutions, interior design ideas and trends, products, technologies and services for your renovation, refurbishment and redecoration needs. Also, an extensive range of needs for the home with chic new ideas and trends await the Klang Valley folks!

Jangan anda ketinggalan menyaksikan pameran rumah ini.. aku dah pegi.. not bad la for you to get idea or u targeting stuff/things to buy. Harga nya aku rasa agak2 mahal la.. tak tau la last day camna

Contoh barang mahal harga LCD TV 42″ situ jual RM3200 tak silap aku padahal kalo anda “pandai” leh je dapat RM2650 (credit to skidd)

Bebarang lain seperti audio machine basuh pagar langsir bantal semuaaaaaaaaaaa ada
So jika anda tak tau nak ke memana weekend ni.. mai gi sini.

..lagi berita DO click cont

Recent News:

Pada 29 April 2010, aku singgah gi DO. Aku pusing2 amik gambo, at end aku singgah opis DO. So aku bertemu ngan Puan Norlin, bahagian admin tak silap aku. Menurutnya, dia dengar2 gak (luar bidang kuasa dia) CF tuk fasa 2 DIJANGKA dapat bulan June 2010. Yezzzaaa sekali lagi delay. Dia kata kalo nak direct tanya lah property dept dengan menghubungi 03-78015505, tanya bahagian Credit Finance for Dataran Otomobil. Tapi kalo korang still nak tanya orang2 / staff2 DO leh la contact Puan Norlin tu at 03-55130081. Dia akan bagitau apa yg dia tau.

Macam biasa, aku dok borak2, korek2.. dia kata bila anda dapat CF/Kunci dan pelbagai, SILA SIMPAN REKOD SURAT itu so later2 leh buat tuntutan etc etc. SURAT TU penting giler katanya menandakan penyerahan rasmi. Kalo nak dakwa dakwi later2 senang.

Pastu dia kata kalo SnP tu dah sampai tempoh 3tahun tu (cam aku nyer July 2010) elok lah buat community or ramai2 buat aduan. Tetapi katanya kebiasaannya community baru leh wujud bila dah ada orang/ramai duk kat sesebuah kawasan. So currently hanya phase 1 community wujud officially (once dah dapat serahan kunci).

Utk mereka2 yg nak sergah opis dan tanya pasal CF DO, kat sini aku sertakan alamat:

Magna Prima Berhad
Lot No C-G11 & C-G12
Jalan Persiaran Suria (salah tolong betulkan ni Puan Norlin yg tulis)
Palm Spring @ Damansara
47810 Kota Damansara , PJ

Pastu aku ada tanya pasal project buat motorshow/perabotshow kat belakang tu. Katanya mmg benda ni wajib bina, coz its part of the project plan. Question is when and what shop will be in there.

Sekian laporan utk kali ni 🙂 Jangan lupa join FB Group DO yer… dari sini kita build community!

13 Replies to “Homedec 2010 Kuala Lumpur”

  1. owh… delay lagi2 dan lagi…
    bila la nak stat bleh duk..
    skarang kumpul ramai2 jd comunity senang..

  2. alahai.. aku punya SnP bulan may 2010 nie genap 3 tahun…

    kawan2 tolong2 ape nak buat nie? nak contact sape? tiap2 bulan dah tak kuasa nak bayar interest.. duduknye tidak jugak…

    bengang!!!

  3. sapa tak bengang 🙂 saya pun dah menyinga dah. siap dah mimpi bilik home theater sendiri, perabot nak dibeli.. tv lcd… (berangan).. dah pikir nak color apa dinding..

    btw ada memana apartment yg dah ready nak nyewa? bak mai bgtau aku iklankan utk warganegara DO melalui email dataranotomobil[at]gmail.com

  4. huiyoo lambat lagik la nmpknya phase 3 nk dapat CF, angin satu badan dah aku..
    lembap nk mampus la depa nih… aku dok round tiap2 minggu pi shah alam dok macam tu gak…ntah bila nk siap tak tau…

    2 minggu lepas aku pi, ada geng kontraktor punye pekerja bangla dgn indonesia dok tangkap biawak depan surau tuh, besar gile macam anak buaya da aku tgk… depa nk buat satay ka apa, risau gak sebab sebelah tuh hutan, binatang lalu lalang kat situ masuk dalam kawasan ka, budak2 main bahaya gak

  5. letih sungguh dgn rumah kat dataran otomobil nih…lepas dah dapat CF..tunggu depa repair defect…huuhuh lepah kata dah settle….check2..tgk2 ade lagik yang tertinggai tak repair..adoilah…sampai contact person tuh pon dah resign..kuang kuang

  6. last thursday g opis DA, jumpa sorag awek nie dia ckp dia bhgn sales,
    mmg tak berbaloi langsung cakap ngn dia, dia tak abis2 dok mention pasal dah apply CF kat mbsa tu fasa 2 (rumah aku)..

    then dia ckp kalo nak claim ape2 call je no yg dia bg tu, bhgn account..
    bile aku call dia pass sana pass sini, last-last dia ckp nnt dia akan call aku balik.. sampai hari nie dah seminggu pun tak call langsung…

    BENGANG!!!!!!

  7. ewah ewah ewah…. macam tu dia layan ke… memang nampak sangat tak professionall… saya pun phase 2… snp dah due bulan april 2010… kita collect lagi ramai otorian phase 2 untuk built up community supaya kita claim beramai-ramai nanti lepas dapat kunci rumah (ntah bila la plak dapat kunci rumah:jgn terbengkalai sudah hu hu hu)
    rafie: tertanya-tanya gak dah dapat ker claim yang hr tu?
    nzz: o.k ker condition physical rumah tu lepas beberapa bulan duduk
    yang laion: sbo aje la

  8. CF tak dapat lagi phase 2. Giler. Kalau CF sampai bila2 x dapat, agreement boleh terminate tak?

  9. ermmm… rasanya project yang berkaitan dengan tanah pkns susah ckit nak terbengkalai…. sebab ada kaitan dengan reputasi pkns… rasanya lambat sangat aje lah… terpaksalah kita tunggu….. hu hu hu

  10. damia : sorry ek br hari ni duk tgk.. hehe bz ar ngan keje2 ofis..
    ahah dh hampir 5 mths duk situ.. so far keadaan rumah ok.. x de problem apa2..

  11. Sebahagian defect tu derang dah buat..tp masih ada lg tiles pecah yg derang tak ganti lagi…
    Anyway penyewa dah masuk…alhamdullillah…lepas byr maintenance + installment bank…(RM850.00)

Comments are closed.