#3 Go Bigger

Bigger always better, especially when choosing lighting and accessories. Ibarat fashion, lelaki yg pakai jam tangan BESAR punyer or wanita yg pakai barang kemas BESAR punyer lebih Gah! Wah! WOW! or WHooaa (neo)  daripada yg biasa.

Size creates drama. Jgn la besar gedabak lak sampai tak muat.. agak agak la.. takkan nak bubuh lampu chandelier three-and -a-half-foot kot. Mau jadi drama suami-isteri lak nanti. Yang penting syarat nak BESAR punyer:

  • it still has to create balance
    Mean bebenda yg nak bubuh tu biarlah yg sesuai ngan style dan keseimbangan umah anda.
  • it still has to fit
    Pastikan ia muat.. kukuh and sesuai ngan siling tu. Keselamatan itu penting. Lampu chandelier tu biarlah secocok ngan ruang tamu anda. Kiranya tak la terlalu besar hingga leh terantuk kepala anda.

Part2 yg best nak go bigger is lampu siling or lampu dinding or lampu diri tuh. Sebab light create mood especially waktu malam. Kalo nak tgk contoh terbaik; time raya besok gi takbir rumah ke rumah tgk camna tuan rumah tu hias rumah. Takpun siangnya gi umah sedara mara pakcik makcik.. tgk umah diorang lak. Cari idea.  Yang menarik minat tu try implementkan ikut budget.

Kalo zaman skrg ni tunggu orang buat kenduri doa selamat ke, house warming ke (yer sapa nak buat jgn lupa jemput aku.. haha). Aha lagi satu semestinya go bigger apply to LCD/LED TV at least 32″ hahah baru puas nengok movie/blueray/ps3/xbox. Balik rumah sure semangat lagi2 lah skrg ada Samsung 3D kan.

Addon tips:

Popular colors for teen girl rooms: Pink, Purple, Turquoise, Orange, White
Popular colors for teen guy rooms: Navy, Sky Blue, Gray, Khaki, Red