#3 Go Bigger

Bigger always better, especially when choosing lighting and accessories. Ibarat fashion, lelaki yg pakai jam tangan BESAR punyer or wanita yg pakai barang kemas BESAR punyer lebih Gah! Wah! WOW! or WHooaa (neo)  daripada yg biasa.

Size creates drama. Jgn la besar gedabak lak sampai tak muat.. agak agak la.. takkan nak bubuh lampu chandelier three-and -a-half-foot kot. Mau jadi drama suami-isteri lak nanti. Yang penting syarat nak BESAR punyer:

  • it still has to create balance
    Mean bebenda yg nak bubuh tu biarlah yg sesuai ngan style dan keseimbangan umah anda.
  • it still has to fit
    Pastikan ia muat.. kukuh and sesuai ngan siling tu. Keselamatan itu penting. Lampu chandelier tu biarlah secocok ngan ruang tamu anda. Kiranya tak la terlalu besar hingga leh terantuk kepala anda.

Continue reading “#3 Go Bigger”

10 tips for Amazing Interior Design

Pastinya ramai dah menelaah majalah, buku-buku, search kat internet pasal interior design. Ye la kan rumah dah nak siap; ada yg dah dapat CF ada yg masih tunggu CF (mcm aku). Especially kaum wanita.. sure dah imagine memacam. Yg hardcore lak gi IKEA ke, tgk design2…. nak tu nak ni.. masak la korang kaum suami.

Aku pun tak terlepas dari berimaginasi apa nak bubuh kat umah… so dua tiga tahun menunggu ni ada la jugak barang2 aku dah beli khas untuk deco umah ku. Kali ni aku nak share skit bahan bacaan yg aku ada baca pasal panduan nak deco rumah. Lepas baca ni aku sure korang pikir 2~3 kali dan mereview semula idea2 korang 🙂

Continue reading “10 tips for Amazing Interior Design”