Mac 2010: Jalan-jalan di Dataran Otomobil

Cuaca kat Shah Alam panas gaban, tapi di gagahkan gak nak lepas gian tgk rumah sendiri. Ye la kunci+CF aku tak dapat lagi kan. Bagi yg dah dapat dan yg dah pindah di ucapkan tahniah. Bagi yg dah join FB , terima kasih join, lama2 meriahlah kita nanti :).

Bagi yg ada beli apartment kat sini tapi lom duduk or jenguk2 lagi.. ni latest clip aku amik guna phone jer..

Ramai jugak dah duduk situ, sapa2 yg ada info pasal gril, lock, interior design, lampu2 ke.. share2 la kat sini yer 🙂 sharing is caring mah…. Also mari join facebook DO page

Oh satu lagi.. dah bersediakah anda utk mengisi cukai pendapatan 2010?? adoiiii mana nak cari duit ni ^_^

Related posts:

27 Replies to “Mac 2010: Jalan-jalan di Dataran Otomobil”

  1. atas supermarket tu, dgr kata nk buat court badminton n futsal..ye ke….lps ni blh la wat friendly antara blok kan…

  2. hahha….
    smlm lalu dh ada satu restoran dh letak signage…
    aku x ingat apa nama dia….
    ada kedai yg tgh renovate gak…..

  3. first row sebaris dgn office DA tu..
    1-kedai makan india.. sri melor.. pekerja dia pun dah ade…
    2-kedai bundle..
    3- extreme tepi tu public bank

    hari tu saje la jalan2 malam, nak tgk berapa rumah dah menyala lampu.. ade satu rumah tu perghh.. siap cornice lampu biru lagi… rumah sape la tu…

  4. emm…harap2 ada byk lagi kedai2 baru yg akan bukak..senang skit x payah susah2 pegi jauh…he2

  5. ade ke mmber korang yg dah berjaya sewa kan apartment kat situ?

    hmmm… if ade mc’d @ old town white coffee syok ler gak.. ni stakat kedai bundle mkin ‘mjatuhkan imej’ ada laaa…

  6. i’m totally agreed with u nana…

    based from my xperience, most of d time ‘kedai baju bundle’ quite selekeh n nmpk kdai daif sgt… mmg mcemarkan imej… nothing 2 b proud with dat ‘bundle shop’…

    on today mornink, 1 man introduce himself from property agent call n ask me if i’m interested to rent my apartment if someone interested…

    i dun knw hw he can get my hp number (as well as knw detail of my apartment unit number..!)

    its totally sh*t man! personally i’m cnfident developer staff give my detail to this man! i’m totally ‘bengang just like akim’ they were straight away give my detail without ask my permission… cehhh…!

  7. Ada nk launching teres kt sek.16 katanya kan? Ada sesapa ada info x? Hr tu salah sorg salesperson tu kata lokasi kt dpn skolah sek16 tu..bukan ke situ ada lg beberapa umah yg berpenghuni?
    shah alam ni mana lg nk dpt teres yg bwh 300k ha?
    mahal sungguh

  8. warga DA ,,sabor2 …yg dikejar x kan lari,lambat laung kita pakat2 claim ramai2 ngn cont/develop after 3 years agreement ,if the apart not finish yet..

    p/s:- x pun kita panggil master ‘Karam Sigh Walia’-ADUAN RAKYAT,compen terus dapat CF..he3

  9. Hai..tadik husband baru call Person In Charge utk repair defect..dia suruh buat surat aduan rasmi untuk contractor..defect tuh report since end of January..is there any other way utk force contractor nih buat kerja…aduss

  10. nzz..we all yang dah dapat kunci nih tunggu repair defect plak..*sigh* kalo boleh nak pindah as soon as possible..

  11. R&N…kena selalu call..Tanya progress…aku punya unit pun amik masa 2 bulan nk repair… Tp x semuanya dia buat.. Sbb dh Ada penyewa yg nk duduk, so aku just suruh buat yg major defect je la…janji diaorg ni xleh pakai… Kalo Blh tiap2 hari kena call

  12. hurmmm…ni 1st time komen ni….aku pembeli kat DA jgk…blok 17…
    skang ni baru trun shah alam…dengan harapan nak tgok umah siap ke tak…
    sbb aku keje kat pahang…dlu keje kat shah alam…tu pasal beli…
    hurmmm…agak2 biler dapat cf ek…

  13. aku tak tau la camane rupe CF tuh, tapi dorang akan call atau hantar surat ke bagitau kunci da bleh amik..? surat bank ngan lawyer bank aku dapat la, surat dari pemaju atau lawyer dorang aku tak dapat lagik… ataupun pihak pemaju nk buat pelancaran rasmi serah kunci sambil buat makan2 ?

  14. Aku pun macam saudara apis jgk. blok 17. ada aku tanya develeper hari tu. katanya, yang fasa 1 dah dpt CF. fasa 2 dlm proses. fasa 3 pulak, selepas fasa 2 dah dapat CF..pergh..gile lambat! katanya diaorang tgh ushakan dapat tahun ni jgk CF fasa 3 tuh.. Berjanggut beb nak tunggu.. Ada jgk aku tanya tempat pameran kereta kat belakang tu (kosong lagi skang) tentang bila nak naikkan, takde jawapan yang memuaskan aku terima… ada ke diaorg kata “Sekejap je naik tu. Penyewa dah ada dah” Hampeh!

  15. aku baru jek gi melawat ari sabtu arituh, takde pon yg berubah, cume ada beberapa umah kedai yg tgh nk buat renovation, kat area blok aku tuh same jek, macam kawasan pembinaan lagik..
    yg paling aku perasan ada khemah penempatan haram baru dibangunkan betul-betul kat papan tanda Dataran Otomobil tuh, adoi pelik tul la..

  16. salam..

    aisya ada unit kat blok 18. diorg kata lambat lagi dapat cf.. ade sape tau bila leh dapat?
    lagi satu.. kalau kita nak sewakan kat sini berapa rental ye? sy xtau sgt area s.alam… sape2 yg pandai..tolong jawab ye.. tenkiu..

  17. Aisya..anggaran Sewa dlm 700-850 kosong…tp kalo Ada sesapa yg dpt pentewa lebih dr tu blhla bgtau kt cni.. Maybe kalo letak perabot leh up ckit

  18. saya yang fasa 2 pun belum dapat kunci lagi…
    tak larat dah nak baya sewa rumah sekarang + interest bank lagi..huhu..

  19. salam…
    semalam g tgk2 umah kat DA nie….saje nk tgk progress umh cam ner….pusing punyer pusing tgk cam dah siap….pastu sajer try tanyer kat ofis ,der bro tu kater phase 2 n 3 dah siap tengah tunggu CF….paling cepat 3 bulan paling lewat 6 bulan hope tol la per dia kate…

  20. maaf menyampuk, saya dah duduk menyewa di kawasan ini. sebelum terima kunci harap anda semua pastikan tile, toilet dan cat ok. sebab saya baru dok seminggu kat sini saya tengok tile dah mula nak terkopek, macam tak begitu lekat. dan toilet belakang. cat pulak dah terkopek. kalau x percaya datang tgk sendiri. salammmmm

Comments are closed.