Dataran Otomobil Review by Ghazim

Map Dataran OtomobilClick pic for bigger image

Terletak ditengah2 kawasan perindustrian seksyen 15, dimana sebelum ini hanya untuk industri, DA tergolong antara lokasi paling strategik untuk diduduki. dikelilingi oleh kilang2 serta kedai2 dan pejabat. Perumahan terdekat adalah di utara DA, iaitu kawasan mewah banglo,semiD dan teres, dimana tidak menjadi sewaan pilihan kerana sewa tinggi serta perlu menyeberangi lebuhraya persekutuan.

Pencabar utama ialah perumahan di selatannya, iaitu sek 19 dan 20, itupun setelah melintas rel keretapi. macammanapun, pekerja industri dan pejabat di kawasan berkenaan (sek 15,16,pusat bandar) akan memilih DA sebagai kediaman paling sesuai dari segi lokasi dan kemudahan.

Note: Anda juga boleh hantar analisis atau artikal menarik utk tatapan pembaca lelain ke dataranotomobil[at]gmail.com

11 Replies to “Dataran Otomobil Review by Ghazim”

  1. dah nak masuk bln mei le..diorg ckp akan dpt kunci..tp bila?..huhuhu..

    azzerlan,,
    betul2,,interest,,,bayr tu..bln2..

    sape2 ada dgar berita terkini..bile leh dpat kunci utk fasa 2.

  2. salam semua, mengikut firasat hamba… selepas menilik-nilik perkembangan DA ini from the beginning….. sememangnya phase 3 tak mungkin akan dapat cf tahun ini…. ini kerana mangementnya tidak professional dan tak serius nak completekan project dalam masa contract 3 tahun…. maka dengan itu terpaksalah aku allocate interest rumah ni lebih lama lagi…..

  3. damia: saya pn rasa macam tu..
    fasa 3 maybe nex yer..
    lagipn fasa 2 pn blum settle lagi..

  4. em..benda yg cm gini pun diorg still leh tunggu lagi..maybe aada udang sebalik mee..nie..

Comments are closed.