Salam Maulidur Rasul

Salam Maulidur Rasul. Aku ingat lagi 12 Rabiul Awal Tahun Gajah masa belajar kat sekolah rendah.
Korang ada baca/dapat tabloid “Selangor Kita” semalam? Aku otw pergi mesjid dah perasan dah ada akhbar distribute to each kreta yg parking luar Masjid….Hari ni dok sibuk masing2 PKR UMNO denied they have something to do with it.

Tapi serius la.. mmg open abis.. dah nama tabloid kan.. semua negative lah. Antara tajuk2nya:

  • Arak Menu Biasa di Selangor
  • Selangor Darut Urut
  • Pengakuan Mangsa Liwat Anwar

Apa lah nak jadi.. time Mulidur Rasul distribute la risalah agama islam ker.. kelebihan hari itu ke… cerita and sejarah so lagi jitu la menghayati hari besar ini. Ini asik2 nak negatif je..rr go go Malaysia.

February 2010

dsc_4847

Salam n Apa khabar semua 🙂

Ada sekali aku gi sana tgk2, semua jalan dan lorong2 dah dibuka, so leh dah tawaf satu kawasan DA tuh. Ni aku ada amik gambo skit.

Byk idea ni tapi masa tak ngizinkan… tunggulah aku beli meja besau skit baru semangat nak ngadap monitor ni.

P/S: any suggestion or cadangan bolehlah email kepada dataranotomobil[at]gmail.com

Dataran Otomobil Review by Ghazim

Map Dataran OtomobilClick pic for bigger image

Terletak ditengah2 kawasan perindustrian seksyen 15, dimana sebelum ini hanya untuk industri, DA tergolong antara lokasi paling strategik untuk diduduki. dikelilingi oleh kilang2 serta kedai2 dan pejabat. Perumahan terdekat adalah di utara DA, iaitu kawasan mewah banglo,semiD dan teres, dimana tidak menjadi sewaan pilihan kerana sewa tinggi serta perlu menyeberangi lebuhraya persekutuan.

Pencabar utama ialah perumahan di selatannya, iaitu sek 19 dan 20, itupun setelah melintas rel keretapi. macammanapun, pekerja industri dan pejabat di kawasan berkenaan (sek 15,16,pusat bandar) akan memilih DA sebagai kediaman paling sesuai dari segi lokasi dan kemudahan.

Note: Anda juga boleh hantar analisis atau artikal menarik utk tatapan pembaca lelain ke dataranotomobil[at]gmail.com

Blog Facelift

Salam and Welcome,

Its almost a 2 year I purchase Dataran Otomobil domain ( 14 May 2008) solely purpose to track my apartment progress. The development delayed several times, which really “buat aku bengang“.. They said it will finish end of 2008, then Jun 2009, then end of 2009, now they said Mac 2010.

Yet some of the citizen already got their house keys (phase 1 owner) and some already move into the apartment. Congratulation whomever “rasmi” kan dulu.

So Im really looking forward to step into my first house/apartment. Already bought several deco items throughout the year waiting (tah mana la aku taruk/simpan).  Yet not everything we plan goes as plan 🙂 – “Ada hikmah disebalik kejadian

If you notice for the last few weeks I toying around the website/blog look n feel. Thanks for all the suggestion emailed. There goes January 2010 task list

  • Logo – temp logo created to replace text
  • Background – brick image = feel like home? hehe
  • Footer – 4 side column to give main page more space
  • Recent comment – comment by names instead by topic
  • About – brief info about Dataran Otomobil (click “About”)
  • Contact page – one way to contact me
  • Gallery – popup flash page, more presentable
  • Twitter/FB link on side bar

Hope you guys like it. Feel free to email to dataranotomobil[at]gmail.com or contact us OR leave a message by clicking here.

Highly recommended to use firefox or latest IE browsers.

screenshot-10022010