Selamat Tahun Baru 2010

Salam

Have you achieved your 2009 resolution? Hopefully most of it successfully executed :)… Moga yg tak lepas tu bawa ke depan 2010

One of my 2009 is start duduk apartment yg aku dah beli… bulan 6.. but then tangguh bulan 12… skrg dah masuk 2010 tak lepas2 gak, so aku budget tahun ni sblm bulan 6 aku leh ‘merasa’ rumah baru.

Lain2 azam yg berkaitan tahun ni…

  • kasi update lebey skit kat webblog Dataran Otomobil. πŸ™‚ – sapa kaki menulisΒ  or ada blog related sila la inform aku leh quote and trackback πŸ™‚
  • jadikan pusat informasi setempat – ye la kalo aku je dok visit pejabat dia mau menyampah staff dia.. muka sama je tanya hahaha
  • more public announcement… sapa dapat latest news or harga gula kawasan setempat naik 20sen ke bagi la tau ek..

Apa2 cadangan di alu2 kan … nak kasi rojak pun ok πŸ™‚ as long as its benefits everybody πŸ™‚

rul

78 Replies to “Selamat Tahun Baru 2010”

  1. up… mmg depa duk canang cmtu dlm iklan depa kat utusan + metro..

    saya duk belek2 kat the star gak tp xde plak depa iklankn kat situ..

    actually time beli apartment kat sini pon dulu ade salesman ni duk habaq kat saya, tp time tu xla bhrp sgt sbb pk mmg ‘taktik salesman’ jek tu.. sbb saya pk lokasi kat sini mmg amat strategik cume duk rsau depa maintain ok ke x jek.. tp if mmg tul depa wat monorail tu mmg kire ‘bonus’ laa..

  2. 24hb Jan 2010
    Aku gi tengok semalam, saja visit2 + tanya2:
    -block 1-7 ramai dah dapat kunci
    -dah ada orang pindah masuk dah
    -antara penyewa : courier company (dia amik 2 tingkat hujung), klinik,bank (lupa lak bank apa), petronas station kat depan tuh,
    -pastu pasal autoshow room tu depend brapa ramai carmaker nak join, tapi katanya possible jadi perabot show room (sbb kalo ko tgk kat service apartment taman sebelah ada gak yg buat show room kerete)
    -Ada 3 contractor invlove dalam pembangunan apartment ni, block 1-7, block 8-10, block 11-16
    -ada 3 bidder nak masuk pasaraya kat tengah tuh

    *Summary aku try siapkan malam ni ngan new pictures ..tungguu

  3. smlm pun aku ada g kejap sbb nk discuss pasal grill la…pastu bersebelah dgn unit aku dh ada satu family tgh mengecat umah dia…unit aku tepi, so dia pun tepi…nampaklah kan….aku budget raya cina ni ramai la masuk kot sbb cuti kan..so org nk pindah2 brg senang….
    kalau jd perabot showroom, gamaknya mcm sek7 la

  4. oh lupa lak nak tulis, pasal automatic access card tuh, mmg ada box automatic door access, aku ada amik gambo semalam, tapi tak pasti la utk door apartment or door office bawah tu. (gambo kmd aku post)

    Dia kata system cam magnet kat opis tu, kira basiclah, ala2 tambah magnet kat grill pintu masuk sedia ada.

  5. Aku baru call developer pasal tuntutan gantirugi sbb lambat serah kunci..so katanya developer akan bagi average drpd tuntutan tu shj..sbg cth, kalau kita claim 10k, cuma 5k je dia bg…kena sign satu borang, dlm 3-4 mingu dptlah duit tu..tp kalo x setuju, kita blh bwk g court…tu yg aku malas tu….hmm..kalo korang mcm mana…

  6. blok 11-18 tuh dah ada org dapat kunci ke ??
    kalau bleh nk cek dulu ape yg patut sebelum masuk umah, mana tau kalau ada defect ke bleh suh depa ganti…

    bayaran nk ambik kunci total berapa ??

  7. salam semua..
    dh tempah grill this khamis pasang.. so lepas tu baru pasang lampu etc.. cuci umah dan boleh la pindah.. saya mmg akan jadi penduduk disitu.. beli mmg untuk duduk.. sesiapa lagi ye yang akan jadi jiran?

  8. nzz….wah…rasanya lps chinese new year ramai la kot yg start duduk…..
    mlm td masa round kt situ pun masih sunyi sepi….

  9. Salam…

    Nak tanya pasal claim tu.. semua blok boleh claim ke?
    cemana nak tau byk mana kita leh claim? Sy tatau sgt bab2 nih…
    sape2 yg terer tulun ajar sat… rasanya ramai lagi yg xtau bab nih… πŸ™
    Ape2pon…mekasih pada yg sudi tolong jawab…

  10. minta maaf lagi skali… tumpang lalu… nak tanye.. nape nak amik kunci kena bayar..? bayar ape? n berapa nak kena bayar? mekasihhh…

  11. terima kasih bro nzz untuk info tuh..hemm 566++ tuh total la yek.. ?
    aku nye umah 14-78-1B memang beli nk duduk pon..so ada jejiran yg dah amik kunci untuk blok 10-18 ke ? kalau da ada, aku nk turun shah alam ambik jugak le..bleh tengok ape2 yg patut kot2 kene repair ke…

  12. sakura..pasal claim tu, kena tgk tarikh signn s&p…kalau tarikh penyerahan kunci tu lebih dr 36bulan (cek s&p), then kita ada hak utk claim..

  13. rasanyer yg dh dapat kunci utk 1st phase ajer.. zabuza, mcm saya byr RM566+ and kena wat appointment untuk amik kunci n check defect etc.. lepas tu br la leh wat apa yg ptt untuk pindah.. rafie, you nk duduk or sewakan?

  14. Nzz,
    U bayar RM566++ tp I kena 960++, kenapa yek? I call agen, derang ckp untuk unit tingkat 3 cuma rental max cuma RM600 jerr…huhuhuhu….

  15. ayie1976….tingkat 2 pun range dr 700-800 je..huwaaaa….tp xpe..aku rasa ada potential nk naik ni..cuma masa je..

  16. mcm x buat jer.. hari tu complaint pasal pintu bilik air..
    dua2 x leh ttp..tp since my hubby nk tukar yg lain utk pintu bilik air.. so x kisah la.. rafie kalau tggu berjanggut la agaknyer.. u nyer dorang dh buat?
    i mmg akan duduk situ..
    ahah kan nape ada figure yg berbeza..

  17. insyaallah… 2/2 ni plan nk angkat brg2… if semua dh siap.. hopefully.. so sunyi sepi akan jd riuh rendah dgn suara my 2 hero… hehe + suara i…

  18. phase 1 jek yg dah dapat konci ? phase yg lelain tuh belum dapat lagikla maknanya..uhuhu..ada khabar2 angin ke bile bleh dapat kunci untuk phase yg lain2…. tak sabo nk pindah plak rasa

  19. best nye ader msyuarat tingkap nie heeeee….leh la join skli kah kah….jalan pun dah start turap kira ok la tu….saper ader lubang2 uat gril leh post kan kat snie…..

  20. ermmm…..ada jugak progress yang positive …. lega ckit hati and perasaan aku nih….

Comments are closed.