January 2010 Report

Salam & Selamat Pagi semua,

Special thanks to active reader/writers whom contribute lots of information regarding Dataran Otomobil blog:

  1. Rafie – block 5-43-2A
  2. Kn
  3. Sofiya – block 4-57-3A
  4. Nurul – block 8-44-2B
  5. Nzz – block 5-35-2A
  6. Damia Sara
  7. Mofumo
  8. ayiee1976 – block 5-41-3B
  9. zabuza -block 14
  10. RN
  11. ieda
  12. Hazrin – block 6
  13. Mariam – block 15
  14. Leen -block 17
  15. Ita – block 11
  16. rul – block 10
  17. Slapper –  block 16-6-1B
  18. MummyJulia- block 8-3-2A

Upcoming issues need to be discuss:

  • Harga rumah untuk disewakan; starting harga RM700 above
  • Harga grill : currently base on flyer dan scommenter nzz, harga RM900 basic grill; (tingkap depan, master bedroom, pintu, yard + 2 bilik air (yg tingkap kecik). Nak tambah awning RM180.00
    aku rasa ada lagi murah; sesiapa ada rerakan buat grill mai habaq sini; mana tau ada lagi murah n puas hati.
  • Finishing bagi block 1-6 (contractor A) dan 7-10 (contractor B) kurang memuaskan berbanding block 11-18 (contractor C)
  • tombol karat
  • sealant takdak

Current rumours:

  • Petronas station akan dibangunkan kat depan antara Dataran Otomobil dan Toyota [rafie]
  • Tanah lapang sebelah Dataran Otomobil nak buat hub halal – part project kerajaan Selangor [rafie]
  • showroom – car showroom by naza and maybe honda [rafie]; perabot showroom[rul]
  • Supermarket – pasaraya Bintang [rafie/rul]
  • Monorail dicadang-bina berdekatan Mutiara Anggerik Service Apartment [ieda]
  • RHB Bank/Klinik/Currier  Service

Tips

  • Tuntutan lambat siap after 36 month/3 tahun dari tarikh S&P
  • Tuntutan gantirugi dalaman 30 hari selepas penyerahan kunci

Selamat Tahun Baru 2010

Salam

Have you achieved your 2009 resolution? Hopefully most of it successfully executed :)… Moga yg tak lepas tu bawa ke depan 2010

One of my 2009 is start duduk apartment yg aku dah beli… bulan 6.. but then tangguh bulan 12… skrg dah masuk 2010 tak lepas2 gak, so aku budget tahun ni sblm bulan 6 aku leh ‘merasa’ rumah baru.

Lain2 azam yg berkaitan tahun ni…

  • kasi update lebey skit kat webblog Dataran Otomobil. 🙂 – sapa kaki menulis  or ada blog related sila la inform aku leh quote and trackback 🙂
  • jadikan pusat informasi setempat – ye la kalo aku je dok visit pejabat dia mau menyampah staff dia.. muka sama je tanya hahaha
  • more public announcement… sapa dapat latest news or harga gula kawasan setempat naik 20sen ke bagi la tau ek..

Apa2 cadangan di alu2 kan … nak kasi rojak pun ok 🙂 as long as its benefits everybody 🙂

rul