Update 09 Disember 2009

Assalamualaikum and Salam Sejahtera, Aku baru balik dari Dataran Otomobil kejap tadi, jumpa staff kat situ dan bertanya memacam status terkini, berikut laporan semasa (wah cam reporter lak)

  • Block 1-6 process mendapatkan kunci, meaning about 50% dah dapat surat utk mengambil kunci
  • Block 7-10 dalam process maybe mid 2010!! <— hangin aku 🙂
  • FYI Dataran Otomobil consist of 18 block
  • Even kalo dah dapat kunci korang still tak leh duduk sebab tak dapek CF
  • Status CF
    • Alam Sekitar  – Pass
    • Bomba – Pass
    • Syabas – Pass
    • TNB – Pass
    • MBSA – tak lePass
  • Monthly maintenance kawasan tersebut = RM50, bare in mind that this place no security tau, so possibly we might need ala2 Rukun Tetangga or something like that for community purpose
  • Deretan shop showroom possibly consist of AutoCar show or Furniture show <– so tak  yah pegi jauh2 kalo murah la 🙂
  • Konsep for this place will be quite like shop+apartment concept at section 7  yg kat belakang UiTM tuh. Whereby its depand on owner/renter nak meniaga apa EXCEPT MBSA TIDAK membenarkan kedai seumpana kedai workshop.
  • Oh mengenai kunci, bila nak amik kene set appointment, then u have to pay RM1400!!! for?
    • 6+1 monthly maintenance
    • Fire insurance (yearly basis)
    • Sinking fund (apa ni? sapa leh xplain specific purpose?)
    • Deposit api and air
    • Cukai dan lain2 cukai Then baru la korang leh dapat kunci ^_^

Menurut staf yg borak ngan aku (lupa lak nak tanya nama dia apa ) after this Magna Prima akan buat another project at section 16, kali ni double story house, minimum RM350K. Oh not to mention I also ask about the middle shopping complex will consist of :

  • 1st floor :   Pasaraya
  • 2nd Floor: Tadika, Dewan, Court badminton (ye ye leh bersukan 🙂 )
  • 3rd Floor:  Parking

Concept Pasaraya diacam pasaraya bintang kat seksyen 7 (aku tak penah pegi) So tu la jer update utk korang, kepada ahli block 1-6 kalo rajin update la kitorang and rerakan lain

As promise ni gambar latest