General Information

Property Type Shop Lot
Location Seksyen 15, Shah Alam, Selangor
Tenure of Land Leasehold
Built-up

* 200 outlets + 1 Anchor Supermarket + 1 Gigantic Retail Complex
* Shop Lots
* Shop Office

Total Unit 1598
Completion Date December 2008
Property Developer Muafakat Kekal Sdn Bhd
Active Date 25 May 2007

15 Replies to “General Information”

  1. Completion Date December 2008

    but till now, still dont have any thing..
    and even my unit in phase 1 before, now like they isolate it from first phase.

    feel cheated by magna prima.. there is no well explanation on this… kerani like malas nak layan.

  2. my comment has been deleted… 🙂
    its ok.. hope u love to do this.. here, buyers right always been ignored..

    1. hi sorry bout that, actually i forgot to approve ur comment. will change this layout soon
      btw im just like u, i bought 1 unit of apartment at this project

      and yes this project kinda slow compare to the one next to it.
      i just gone there visit again, the project will complete (the phase 1 and 2?) end of december 2009)
      my unit complete 85% as the guy mention.

      hopefully everything according what they plan

  3. im waiting,it loooooooooooooong time to complete,
    every month need to pay,cant rent it yet..uhuhuhuhuhhu.im at kuantan now.if can,somebody update pic here.

  4. Salam rul, staff kat situ ada bagi tau I yang block 1 until block 6 can move in end of this year, but the rest will be next year April….

  5. Salam Damia
    Perghh kalo camtu dia bohong aku ler.. ampes coz my block 10 should finish this month Dec 2009 katanya hari tu (hati panas)

    Yet sorry for late update coz im getting married this week, and the house suppose to siap sblm kitorang kahwin.. aiyo..

    xper nanti aku kasi gegar opis diorang utk double confirm.

  6. Rul :
    Minah kerani tuh bila tanya.. apsal janji siap tapi x siap.. dia jawab.. “Oooo itu janji sales dulu.. Kita org ckp yg betul jer…” pastu aku tanya.. kalau nak jual balik camner.. ” Ehhh x leh jual.. CF x de” hampeh.. simple ja jawapan.. Aku harap satu hari minah tu beli umah pastu project dia delay.. padan muka.

  7. salam,
    ader sesapaer tahu tak parking camner bila dah dpt duduk nanti.takan hari2 bayar kat mesin mbsa?
    lupa nak tanya masa beli umah hari tu.
    seksa tul rasanya nk tgu siap,skrng tgu cf lok.

  8. Salam, I ada tanya staff kat ctu pasal parking. Dia kata parking konsepnya bebas… siapa cepat dia dapat…..tak yoh bayor kat mesin … mcm kat sec 7 s. alam. I ad gak pegi nengok sec 7 tuh… memang pun parking bebas…..

  9. mmg parking bebas, tapi yg tak gemor nya nanti jenis parking ‘reserve’ sendiri 🙂

    yet leh ‘sewa’ parking kat mall dia kat tengah2 tuh.. but jauh la skit. still kene tau security kat situ camna.. moga everything ok 🙂

  10. rasanya akan jd mcm sek.7 la…free parking..smpi tgh2 jalan pun boleh park jugak…cuma nk tau gak komuniti dataran otomobil ni mostly family ke, student ke, factory worker ke, sbbnya kat sek 15 ni byk factory…so potential sewa utk golongan ni rasanya lg tinggi kot…

  11. salam to all and happy new year,
    tadi aku kol opis dia tanya status,
    magkuk tu jawab dah pos surat ambuk kunci,aku kat tak smpai pon,cek punya cek diorang tak update address aku.magkuk tul.dia ckp aku kena bayar rm952 untuk ambik kunci.
    tak tau ah bila kau leh turun s.alam tgk umah n bayar semua tu.aku kena set apoiment sekali untuk cek defect.

Comments are closed.