Our Services

Idea

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in.

Records

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in.

WordPress

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in.

Recent Works

Latest Blog

Baru nak update…dah 2015

AsSalamualaikum….(test update) Dalam tak diam dah bertahun dah kita tak update ๐Ÿ™‚ Googlemaps pun dah byk updateย :ย https://www.google.com/maps/@3.0644901,101.5262458,18z JMB pun dah bertahun wujud Maklumat Official JMB Dataran Otomobil 10-13-1B, Jalan Pahat J 15/J, 40200 Shah Alam, Selangor Aduan: jmb15aduan@gmail.com Billing: jmbfees@gmail.com

Read More

PRU13 – 5 May 2013

Tags : 

Ya memang lama gilos tak update website ni.. apa2 pun selamat pulang dan mengundi di kawasan memasing!!! Pandu cermat , ingatilah orang yang tersayang, jalankan tanggungjawab anda…   (byk tuk wordpress n plugin update.. ^_^ maafkan hamba)

Read More

Facebook Page vs Facebook Group

Salam, dah lama tak post new entry kat website ni.. Anyway lets get to the point FACEBOOK PAGE Its a COMMUNITY PAGE, just like public forum or in lament term macam kedai/supermarket yang mana sesiapa pun leh masuk and post and share and nak jual ke nak bagi service ke nak berkhidmat dsb Selfsustain and

Read More

Selamat Tahun Baru 2011

Saya mengucapkan selamat menyambut tahun baru 2011 buat semua pelawat DO dan mereka2 yg menjayakan DO seadanya sehingga kini.

Read More

Contoh Defect by Khairul Aswad

Post by Khairul Aswad untuk dijadikan reference anda ๐Ÿ™‚ RUANG TAMU TINGKAP TIDAK BOLEH TUTUP RAPAT FRAME TINGKAP BENGKOK RUANG TAMU: SALURAN TANGKI TIDAK DI COVER & TIDAK DI CAT DENGAN SEMPURNA. RUANG TAMU: RETAKAN DI DINDING RUANG TAMU: SYILING DI RUANG TAMU TIDAK KEMAS RUANG TAMU: TERDAPAT KESAN SIMEN DI BAHAGIAN DINDING BAWAH TINGKAP.

Read More

Gallery Disember 2010

Entry update with new gallery.. wall of fame defect2 yg dikenal pasti oleh warga DO. Ramai yg panas hati dengan kerja2 yg dilaksanakan oleh developer ni…. bayar mahal tapi quality cam buat perumahan kos rendah. Sib baik lah aku bukan kaki politics.. idak mau terbakar website ni ngan ayat2 maki yg sopan ๐Ÿ˜› Disember 2010

Read More

Report November 2010

Salam Bulan November 2010 merupakan bulan bermakna kepada owner2 DO phase 2. Juga bulan2 yg best bagi agent2, kontraktor, interior deco dll. Antara mereka2 yg menyediakan perkhidmatan kat DO Group Chat Agent : Sheila Ramlee 15 unit untuk National Panasonic & Secom. Rental : RM900( termasuk maintenance) Interior Design: NZ DECOR N RENOVATION pemasangan plaster

Read More

Salam Eid Adha 2010

Sirah Aidiladha juga diberi gelaran sebagai hari raya haji kerana ia diraikan ketika umat Islam mengerjakan salah satu dari amal ibadah yang termasuk di dalam rukun Islam yang lima, iaitu ibadah haji. Di samping itu, Aidiladha juga dikenali sebagai hari raya korban kerana antara syiar semasa merayakannya adalah mengorbankan haiwan seperti unta, lembu, kambing dan

Read More

Mari Amik Kunci!!

Salam n Greeting to all, Short news, surat amik kunci dah sampai utk block 7 hinggga block 17. Ramai menyatakan tak pues ati sbb ada lak bayaran late payment…below antara rakan2 kita yg sudah terima surat dan bayaran yg perlu dibayar BILA AMIK KUNCIย  + bayaran lain2 seperti syabas, tnb, sinking, maintenance, assessment, insurans, quit

Read More

Hangat Hangin Hangit

Recently we move to new Facebook Group with new features. Comparison FB lama n baru leh click sini. Sambutan amat menggalakkan. Thanks you all sbb menerima perubahan ini selaras ngan halatuju FB (apsal ayat aku macam talbloid news je ni haha.. kita kasi test.. huduh sangat or reader leh terima hehe) Hangat Apa yang hangat?

Read More

Mini Update + Group Chat

Tags : 

Salam & morning Cerita agent/ejen orang agent rumah call, tanya kalo2 nak jual or sewakan rumah.. dia ckp tuk i punye rumah bole amik kunci 7 nov –mummyjulia Mummyjulia pemilik blok 8, katanya ada agent call inform dia yg blok 8 maybe dapat kunci 7 November.. since blok beliau dalam kategori fasa 2, harap we

Read More

Report Sept 2010 & Teh Tarik #1

Tags : 

Salam & selamat kembali dari kampung memasing ๐Ÿ™‚ Harap semua kembali bekerja seperti biasa and demam cuti2 raya dah berakhir… Kerja la sungguh2 so leh bayar utang raya jika ada hehe especially yg layan Court Mammoth ke or guna Festive Loan ke.. hehe Report September 2010 Latest comment from rakan2 kita: Jemin : Block 7

Read More

Salam Eid Fitri 2010

Tags : 

Greeting Assalamualaikum and Hello everyone. Its been a while. And dah pun hampir ke penghujung Ramadan Al-Mubarak. Moga Ramadhan kali ini lebih bermakna and lebih baik dari Ramadhan2 yg lepas. Giler sebenarnya memacam leh aku update daripada buat kueh mueh, hias rumah, buka pose sana sini, supdek, sahur.. ishh memacamlah .. tapi takpe later2 kita

Read More

Salam Ramadhan

Salam and selamat sejahtera to all DO and going-to-be DO citizen Firstly Sorry for the lack of updates. Nothing new info go through me. Also thanks to members whom already join FB DO group and contribute comments and info. I know most of you eager to know the current status. So am I. If any

Read More
Block Depan

June 2010: Jalan-jalan Dataran Otomobil

Latest pic on Dataran Otomobil last week 21 June 2010

Read More

#4 Murah tapi bergaya

Lama tak update ๐Ÿ™‚ Tips ke 4 “simple tapi bergaya” ย Tak semestinya murah huduh or low quality. Tapi kene la bijak memilih, tak leh la tibai je kan. Petua cari barang murah ialah ringkas or simple. Lagi detail barang murah dibeli menampakkannya lagi murah aka cikai. Remember last time kita beli barang besar yg berkualiti?

Read More

Homedec 2010 Kuala Lumpur

HOMEDEC is the platform that provides various solutions, interior design ideas and trends, products, technologies and services for your renovation, refurbishment and redecoration needs. Also, an extensive range of needs for the home with chic new ideas and trends await the Klang Valley folks! Jangan anda ketinggalan menyaksikan pameran rumah ini.. aku dah pegi.. not

Read More

#3 Go Bigger

Tags : 

Bigger always better, especially when choosing lighting and accessories. Ibarat fashion, lelaki yg pakai jam tangan BESAR punyer or wanita yg pakai barang kemas BESAR punyer lebih Gah! Wah! WOW! or WHooaa (neo)ย  daripada yg biasa. Size creates drama. Jgn la besar gedabak lak sampai tak muat.. agak agak la.. takkan nak bubuh lampu chandelier

Read More

#2 Follow Fashion

Tags : 

Follow fashion katanya, mean kena ikut trend la… ye la umah baru kasi cun n comfy ikut peredaran masa. Apa yg penting anda suka ngan rumah anda. Sama seperti cara kita berpakaian, tak kisah la laki ke pempuan, kita kene abide on certain rules. Same goes to deco.

Read More

10 tips for Amazing Interior Design

Tags : 

Pastinya ramai dah menelaah majalah, buku-buku, search kat internet pasal interior design. Ye la kan rumah dah nak siap; ada yg dah dapat CF ada yg masih tunggu CF (mcm aku). Especially kaum wanita.. sure dah imagine memacam. Yg hardcore lak gi IKEA ke, tgk design2…. nak tu nak ni.. masak la korang kaum suami.

Read More

Domain+Hosting Renewed

Tags : 

Salam n welcome…Lama tak ngupdate; yet hopefully project bulan April berjaya dilaksanakan n ada progress. [RECENT UPDATE] Follow us – link fb, data feed rss, youtube acc, twitter with cute icon additional horizontal image under DO logo; soon i think better be merge together with the logo Promo n Sales widget section Rounded tab (applicable

Read More

Mac 2010: Jalan-jalan di Dataran Otomobil

Tags : 

Cuaca kat Shah Alam panas gaban, tapi di gagahkan gak nak lepas gian tgk rumah sendiri. Ye la kunci+CF aku tak dapat lagi kan. Bagi yg dah dapat dan yg dah pindah di ucapkan tahniah. Bagi yg dah join FB , terima kasih join, lama2 meriahlah kita nanti :).

Bagi yg ada beli apartment kat sini tapi lom duduk or jenguk2 lagi..

Read More

Salam Maulidur Rasul

Tags : 

Salam Maulidur Rasul. Aku ingat lagi 12 Rabiul Awal Tahun Gajah masa belajar kat sekolah rendah. Korang ada baca/dapat tabloid “Selangor Kita” semalam? Aku otw pergi mesjid dah perasan dah ada akhbar distribute to each kreta yg parking luar Masjid….Hari ni dok sibuk masing2 PKR UMNO denied they have something to do with it. Utusan

Read More
dsc_4847

February 2010

Tags : 

Salam n Apa khabar semua ๐Ÿ™‚ Ada sekali aku gi sana tgk2, semua jalan dan lorong2 dah dibuka, so leh dah tawaf satu kawasan DA tuh. Ni aku ada amik gambo skit. Byk idea ni tapi masa tak ngizinkan… tunggulah aku beli meja besau skit baru semangat nak ngadap monitor ni. P/S: any suggestion or

Read More

Dataran Otomobil Review by Ghazim

Tags : 

Terletak ditengah2 kawasan perindustrian seksyen 15, dimana sebelum ini hanya untuk industri, DA tergolong antara lokasi paling strategik untuk diduduki. dikelilingi oleh kilang2 serta kedai2 dan pejabat. Perumahan terdekat adalah di utara DA, iaitu kawasan mewah banglo,semiD dan teres, dimana tidak menjadi sewaan pilihan kerana sewa tinggi serta perlu menyeberangi lebuhraya persekutuan.

Read More

Blog Facelift

Tags : 

Salam and Welcome, Its almost a 2 year I purchase Dataran Otomobil domain ( 14 May 2008) solely purpose to track my apartment progress. The development delayed several times, which really “buat aku bengang“.. They said it will finish end of 2008, then Jun 2009, then end of 2009, now they said Mac 2010. Yet

Read More

January 2010 Report

Tags : 

Salam & Selamat Pagi semua,
Special thanks to active reader/writers whom contribute lots of information regarding Dataran Otomobil blog:

Read More

Selamat Tahun Baru 2010

Tags : 

Salam

Have you achieved your 2009 resolution? Hopefully most of it successfully executed :)… Moga yg tak lepas tu bawa ke depan 2010

One of my 2009 is start duduk apartment yg aku dah beli… bulan 6.. but then tangguh bulan 12… skrg dah masuk 2010 tak lepas2 gak, so aku budget tahun ni sblm bulan 6 aku leh ‘merasa’ rumah baru.

Lain2 azam yg berkaitan tahun ni…

Read More

Update 09 Disember 2009

Tags : 

Assalamualaikum and Salam Sejahtera, Aku baru balik dari Dataran Otomobil kejap tadi, jumpa staff kat situ dan bertanya memacam status terkini, berikut laporan semasa (wah cam reporter lak) Block 1-6 process mendapatkan kunci, meaning about 50% dah dapat surat utk mengambil kunci Block 7-10 dalam process maybe mid 2010!! <— hangin aku ๐Ÿ™‚ FYI Dataran

Read More

Announcement

Tags : 

Happy Merdeka day, Hi, im one of citizen of Dataran Otomobil, you can call me Rul (yeah im the admin :P). Recently i went there with my father to see how thing in progress. Upon arrive their small office, most of the staff i havent seen b4, yeah lots new faces la compare to last

Read More

Today[at]D

Morning, We need more author to post on behalf of Dataran Automobil Citizen! ๐Ÿ™‚ If you think you would like to grab this opportunity (and know what will benefits you in long run) i welcome you. Requirement – must be Dataran Automobil Citizen lah…or live/buy/rent this area – you write and post what interest you

Read More

Location

Tags : 

Located next to Federal Highway, exit to Shah Alam. The land used to be concert and carnival fairs around 1990s. I still remember the day when my fama bring us here to enjoy merrygoround, baling2 gelang, rumah hantu (i cried woohh… really scary but my sister relek je).. Then dunno what happen next, the place

Read More

General Information

Tags : 

Property Type Shop Lot Location Seksyen 15, Shah Alam, Selangor Tenure of Land Leasehold Built-up * 200 outlets + 1 Anchor Supermarket + 1 Gigantic Retail Complex * Shop Lots * Shop Office Total Unit 1598 Completion Date December 2008 Property Developer Muafakat Kekal Sdn Bhd Active Date 25 May 2007

Read More

Preview

Tags : 

Greeting, kat bawah ni gambo di ambil 1 Sept 2008, tengok2 rumah dalam pembinaan ๐Ÿ™‚ more to come!!! Currently on final disbursement, expected to finish bulan June 2009

Read More

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.