Facebook Page vs Facebook Group

Salam, dah lama tak post new entry kat website ni..

Anyway lets get to the point

FACEBOOK PAGE

  • Its a COMMUNITY PAGE, just like public forum or in lament term macam kedai/supermarket yang mana sesiapa pun leh masuk and post and share and nak jual ke nak bagi service ke nak berkhidmat dsb
  • Selfsustain and maintain by people who join and active in the PAGE.
  • Very effective tool for you to do your marketing, public announcement and whatever you feel like to.. of coz be polite and no nonsense post please.
  • To join click LIKE on FB link in left panel or go to http://www.facebook.com/DataranOtomobil

FACEBOOK GROUP

  • Initially created to share information and news update related to DO development back in 2008 till we all get CF (end 2010)
  • Once get CF we discuss what things need to be done upon get the keys, the fees, the grills, the agreement, tenants, faulty, reports etc etc
  • As at 2011, this group consist of owner/agent and people that CARE about DO futures and become exclusive ONLINE DO community, where we discuss about place to eat, food, environment, community activities etc.
  • Special privileges also given to any SHOP owner to communicate with DO resident directly within (all advert MUST be post in DOC file)
  • This group are by invitation only.

TIPS FOR ADVERTISER

To ensure your advertisement or post being track and people aware of it, start using DISCUSSION (in FB PAGE) and DOC FILE (in FB GROUP) where you can directly interact with customer and having good/bad feedback from your service.

Selamat Tahun Baru 2011

Saya mengucapkan selamat menyambut tahun baru 2011 buat semua pelawat DO dan mereka2 yg menjayakan DO seadanya sehingga kini.

Yang datang berlalu pergi, 2011 datang menyeri

Moga tahun 2011 membawa lebih keceriaan berbanding yg lalu.

Contoh Defect by Khairul Aswad

Post by Khairul Aswad untuk dijadikan reference anda :)

  1. RUANG TAMU TINGKAP TIDAK BOLEH TUTUP RAPAT FRAME TINGKAP BENGKOK
  2. RUANG TAMU: SALURAN TANGKI TIDAK DI COVER & TIDAK DI CAT DENGAN SEMPURNA.
  3. RUANG TAMU: RETAKAN DI DINDING
  4. RUANG TAMU: SYILING DI RUANG TAMU TIDAK KEMAS
  5. RUANG TAMU: TERDAPAT KESAN SIMEN DI BAHAGIAN DINDING BAWAH TINGKAP. MINTA DI CAT SEMULA
  6. RUANG TAMU: CAT DI BAHAGIAN BAWAH DINDING TIDAK KEMAS
  7. BILIK UTAMA: TOMBOL PINTU BILIK KEMEK
  8. BILIK UTAMA: FRAME TINGKAP BILIK BENGKOK
  9. BILIK UTAMA: SYILING BILIK TIDAK KEMAS & BOCOR & WARNA CAT ROSAK
  10. BILIK TENGAH: TINGKAP TIDAK BOLEH DIBUKA SEPENUHNYA & TERDAPAT BILAH CERMIN TERCABUT
  11. BILIK TENGAH: SYILING BILIK TIDAK KEMAS

New house construction and blueprints

Gallery Disember 2010

Entry update with new gallery.. wall of fame defect2 yg dikenal pasti oleh warga DO. Ramai yg panas hati dengan kerja2 yg dilaksanakan oleh developer ni…. bayar mahal tapi quality cam buat perumahan kos rendah. Sib baik lah aku bukan kaki politics.. idak mau terbakar website ni ngan ayat2 maki yg sopan :P

Disember 2010

notepad

Report November 2010

Salam

Bulan November 2010 merupakan bulan bermakna kepada owner2 DO phase 2. Juga bulan2 yg best bagi agent2, kontraktor, interior deco dll.

Antara mereka2 yg menyediakan perkhidmatan kat DO Group Chat

Agent : Sheila Ramlee

  • 15 unit untuk National Panasonic & Secom.
    Rental : RM900( termasuk maintenance)

Interior Design: NZ DECOR N RENOVATION

  • pemasangan plaster ceiling
  • tiling & table top
  • wiring
  • tinted (decor tinted/frosted/uv)
  • wall partition
  • plumbing & piping

Kontraktor Grill Kipas Lampu : Che Kamal

  • Harga Pakej Gril Pintu&Tingkap Apartment Tengah (Tanpa Jemuran/Awning) RM880
  • Harga Pakej Gril Pintu&Tingkap Apartment Tengah (Bersama Jemuran/Awning) RM1100
  • Harga Pakej Bekal&Pasang Lampu kalimantang-Philips (Tanpa Kipas)  RM400
  • Perubahan Harga tertakluk kepada jumlah kerja dan harga bahan kerja.

Continue reading

Salam Eid Adha 2010

Sirah

Aidiladha juga diberi gelaran sebagai hari raya haji kerana ia diraikan ketika umat Islam mengerjakan salah satu dari amal ibadah yang termasuk di dalam rukun Islam yang lima, iaitu ibadah haji. Di samping itu, Aidiladha juga dikenali sebagai hari raya korban kerana antara syiar semasa merayakannya adalah mengorbankan haiwan seperti unta, lembu, kambing dan biri-biri.
Ibadah korban dilakukan sempena memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim a.s yang sanggup menyembelih anak kesayangannya Nabi Ismail a.s kerana taat kepada perintah ALLAH. Namun, berkat kesabaran serta ketaatan kedua-dua ayah dan anak ini maka ALLAH telah menggantikannya dengan seekor binatang ketika Nabi Ibrahim sudah bersedia menyembelih anaknya itu. Peristiwa ini telah dirakamkan oleh ALLAH sebagaimana firman ALLAH S.W.T:

“Maka ketika anaknya itu sampai (ke peringkat umur yang membolehkan dia) berusaha bersama-sama dengannya, Nabi Ibrahim berkata: Wahai anak kesayanganku! Sesungguhnya aku melihat dalam mimpiku bahawa aku akan menyembelihmu. Apakah pendapatmu? Anaknya menjawab: Wahai ayah, lakukanlah apa yang diperintahkan kepadamu. Insya ALLAH, ayah akan mendapati aku termasuk orang-orang yang sabar.
Setelah kedua-duanya berserah bulat-bulat (menjunjung perintah ALLAH itu), Nabi Ibrahim merebahkan anaknya dengan meletakkan iringan mukanya di atas tompok tanah. (KAMI sifatkan Ibrahim dengan kesungguhan azamnya itu telah menjalankan perintah KAMI).
Lantas KAMI menyerunya: Wahai Ibrahim! Engkau telah menyempurnakan maksud mimpi yang engkau lihat itu. Demikianlah sebenarnya KAMI membalas orang-orang yang berusaha mengerjakan kebaikan.
Sesungguhnya perintah ini adalah satu ujian yang nyata dan KAMI tebus anaknya itu dengan seekor binatang sembelihan yang besar serta KAMI kekalkan baginya (nama yang harum) di kalangan orang-orang yang datang terkemudian.” – Surah al-Soffaat: 101-108.

Rentetan dari peristiwa ini, saban tahun ketika merayakan hari raya Aidiladha maka umat Islam menyembelih binatang-bintang korban lalu mengagih-agihkannya kepada golongan yang kurang bernasib-baik seperti orang miskin, anak yatim, orang Islam yang sedang ditimpa musibah dan lain-lain lagi.

Ucapan

Sempena hari yang mulia ini, saya mengucapkan menyambut Hari Raya Eid Adha. Moga segala pengorbanan anda membawa barakoh dalam kehidupan. Continue reading

Mari Amik Kunci!!

Salam n Greeting to all,

Short news, surat amik kunci dah sampai utk block 7 hinggga block 17. Ramai menyatakan tak pues ati sbb ada lak bayaran late payment…below antara rakan2 kita yg sudah terima surat dan bayaran yg perlu dibayar BILA AMIK KUNCI  + bayaran lain2 seperti syabas, tnb, sinking, maintenance, assessment, insurans, quit rent + latepayment jika ada)

  • BLOK 7 – RM???(airul from website do)
  • BLOK 8 -
  • BLOK 9 – RM1K (Suzana)
  • BLOK 10 – RM???(Idayu) | RM2700 (Hishamuddin) | RM1.4k (kekuda) | RM1441.14 (ACI)
  • BLOK 11 – RM988(Harry) | RM1400+(Shaeiddah) | RM1K++ (Azzerlant)
  • BLOK 12 – RM1.4k (sepupu Azerlant)
  • BLOK 13 – RM1500(Azhadruddin)
  • BLOK 14 – RM983.10 (Mohd Nizar) RM16++(erocksan) RM1003.10(Mohd Syalmiri)
  • BLOK 15 – RM1622.42 (Shahzuli), RM900++(Zulkhairi) RM996.10 (Zailiana)
  • BLOK 16 – RM1015.20  (Adlin Haryati Arshad)
  • BLOK 17 – RM 1012.90 (Shamsol)

So surat dah terima, kunci lak leh amik tapi kene buat appointment dulu… TAHNIAH buat anda kerana sabo menunggu… Continue reading

Auto City @ Seksyen 15, Shah Alam, Selangor